Kürtöskalácsot bögrés verzióval sokkal kényelmesebb sütni, főleg ha tekergetni sem kell, ráadásul most szénhidrát csökkentetten készült, de aki szeretné az olcsóbb, és ugyanilyen finom cukormentes változatát is megkaphatja.
1 bögre 3 dl
Hozzávalók:
2 bögre Dia-wellness 50-es liszt (300 g)
1 bögre cukormentes mandulatej (3 dl)
1/6 bögre vagy inkább mérve 50 ml olaj
2 tojássárgája
4 ek 4x-es erősségű édesítőszer
citrom reszelt héja vagy pár csepp vanília aroma
1 zcs sütőpor (12 g)
A száraz alapanyagokat (liszt, sütőpor) kimérem egy tálba, alaposa elkeverem.
A nedves alapanyagokat az édesítőszerrel egy külön tálba kimérem, alaposan elkeverem.
A két részt egybeteszem, kikeverem, muffin formákba adagolom.
Előmelegített 190°C-os sütőbe 25 percig sütöm.
Tetejére:
30 g olvasztott, de nem forró vaj
eritrit
fahéj
A vajat felolvasztom, ne legyen forró, a kihűlt muffinokat belemártom, majd a fahéjas édesítőszerbe nyomkodom.
Egész mennyiség 9 db = 650 g:
Kalória: 1873 Kcal
Szénhidrát: 119 g
100 g Kürtöskalács muffin:
Kalória: 288 Kcal
Szénhidrát: 18 g
IR, PCOS esetén lassú felszívódású szénhidrát lesz teljes egészében, amennyiben mandulatejet használsz és nem tehéntejet. A nap bármely szakában fogyasztható kiszámolva ch-ra az adagot.
Ha tetszett a recept és érdekel a gyerekbarát, olcsóbb kürtöskalács muffin kattints erre a linkre.
A receptben lévő hozzávalók nem cserélhetők le, nem bővíthetők, mert az nemvárt minőség romlást eredményezhet, illetve IR diéta esetén napszaki fogyaszthatóságon változtat.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése