489 Kcal / 35 Ch
Reneszánszát éli a csicsóka, ez az igénytelen, de nagyon hasznos növény, sokág mellőzött volt. A csicsókának 5x nagyobb rosttartalma van (inulin=probiotikum), mint a burgonyának, ami gátolja a szénhidrátok felszívódását. Fogyókúrában és diabeteszes diétában tehát nagyon hasznos. Emellett rengeteg vitamint (a béta-karotin-, B1-, B2-vitamin, niacin,C-vitamin) és ásványi anyagot is tartalmaz (kálium, kalcium, magnézium, foszfor, cink) Fogyasszuk tehát bátran.
8 dkg reszelt trapista, mikróban olvaszva
1 tojás
1/2 lilahagyma
kevés aprított snidling
bors
só
natur vegeta
1 tojás
1/2 lilahagyma
kevés aprított snidling
bors
só
natur vegeta
A csicsókát bevagdosom akár a kovászos uborkát, vegetás, sós vízben puhára főzőm.
Jénaiba teszem, krumplinyomóval egyett nyomok rajta, éppen csak ellapítom. Sózom, borsozom, teszek rá bővel kockázott lilahagymát. Beborítom az olvasztott sajttal elkevert tojással, snidlingezem és megy a sütőbe 200°C-ra pirulásig.
Jénaiba teszem, krumplinyomóval egyett nyomok rajta, éppen csak ellapítom. Sózom, borsozom, teszek rá bővel kockázott lilahagymát. Beborítom az olvasztott sajttal elkevert tojással, snidlingezem és megy a sütőbe 200°C-ra pirulásig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése