Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2019. december 12., csütörtök

Fűszeres mandarinos gyömbér szörp

Amikor a bontott mandarinból kifröccsenő illatok belengik a szobát, amikor a gyömbér fanyar illata mézeskalácsra csábít, amikor a fűszerek az igazi telet idézik, akkor jön el az idő, hogy mindezt palackba zárd.

Hozzávalók 0,5 l-hez:
5 db mandarin ( 420 g héjastól)
gyömbér 30 g (2 haránt ujjnyi)
2 nagy púpos ek Dia-wellness cukorhelyettesítő
1 rúd fahéj
5 db szegfűszeg
3-4 dl víz

Mandarinokat félbevágom, kifacsarom. Egy kis lábasba öntöm, hozzáadom a gyömbért szeletelve, a szegfűszeget, édesítőszert és a fahéjat. Az egészet forralom amíg a fahéj ki nem nyílik. Ekkor leszűröm a kis üvegbe, felöntöm vízzel, hogy meg legyen a 0,5 l mennyiség, majd az egészet visszateszem újra forralom és visszaöntöm az üvegbe. Lezárom, száraz dunsztba teszem, amíg kihűl.

Bármibe használható, magában szódával szörpnek, teának, de a legjobb, amikor a reggeli napindító kávéba teszel belőle egy picikét..na az valami isteni!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése