Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2017. október 14., szombat

Ropogós, fűszeres karfiol sült húsok mellé.

Egyszerűen nagyszerű.

Ropogós, fűszeres karfiol sült húsok mellé.
Most a karfiolon lesz a lényeg, kicsit más megvilágításban. A karfiol közepén lévő apróbb rozsákat valahogy senki nem szereti rántogatni, ez az a rész ami levesbe szokott landolni már, ha nem felejti el az egyszeri beletenni a levesbe.
1 ek grill füszerpor+ nagy csipet só
kb 0,5 dl víz
Karfiol
A fűszert kikeverem vízzel. Karfiolt lobogó, forró, sós vízbe mártom egy percre. Beleforgatom a karfiolt a fűszerbe, jénaiban, sütőpapíron fedő nélkül megsütöm. Finom ropogós, fűszeres köret sült hús mellé.


5 megjegyzés:

  1. kipróbálom, biztosan finom. nagyon szeretem, és gusztusos !

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm ez nekem ujj.Már ugyis minden étel ,köret izetlennek és száraznak tünik.A karfiolban sütés után is marad némi nedvesség,és ropogósság mellet gondolom szaftosabbnak tünik.Kiprobálom

    VálaszTörlés
  3. Kipróbáltam, nagyon finom lett. Sütöttem mellé egy szelet füstölt sonkát és egy tükörtojást. Nagyon finom és laktató ebédem volt. Köszönöm a receptet! 😊

    VálaszTörlés
  4. Nagyon finom még hús nélkül is.

    VálaszTörlés
  5. Finom. De ha blansirozas, elofozes után nem olajban sutod ki hanem olaj nélküli sütőbén meg dietasabb, egészségesebb.
    Már kapható 10.000 Ft kurol Nekem is van.ketesgelj, neten több típust is találsz.

    VálaszTörlés