Csipkebogyó
Az egyik legismertebb természetes immunerősítő a csipkebogyó
tea, mindenki tudja, hogy nagyon finom és
telis-tele van C-vitaminnal. Azt azonban már kevesebben tudják, hogy a
csipketeát nem szabad forralni, sőt forrázni vagy meleg vízzel leönteni sem,
mert a benne lévő vitaminok-C, A, B1,-2, P és K-vitamin lebomlik már 40 °C-tól.
Ezért a csipketateát csak hidevízzel szabad áztatni.
Elkészítése:
1 marék puha, érett csipkebogyót áztass le 2 dl hidegvízben
5-8 órára (mondjuk este), majd műanyag szűrővel szűrt le. Ízesítsd
citromkarikával. Gyömbérrel, kamilla virággal áztatva fokozhatod a immunerősítő
hatást gyulladáscsökkentő hatással. A teát kortyonként egész nap iszogasd.
Ha keményebb bogyókat találtál vagy vettél vágd ketté, szedd
ki a szőrős magját és mosd át 2x-3x és úgy áztasd egy estére.
Csipkebogyó
Az egyik legismertebb természetes immunerősítő a csipkebogyó
tea, mindenki tudja, hogy nagyon finom és
telis-tele van C-vitaminnal. Azt azonban már kevesebben tudják, hogy a
csipketeát nem szabad forralni, sőt forrázni vagy meleg vízzel leönteni sem,
mert a benne lévő vitaminok-C, A, B1,-2, P és K-vitamin lebomlik már 40 °C-tól.
Ezért a csipketateát csak hidevízzel szabad áztatni.
Elkészítése:
1 marék puha, érett csipkebogyót áztass le 2 dl hidegvízben
5-8 órára (mondjuk este), majd műanyag szűrővel szűrt le. Ízesítsd
citromkarikával. Gyömbérrel, kamilla virággal áztatva fokozhatod a immunerősítő
hatást gyulladáscsökkentő hatással. A teát kortyonként egész nap iszogasd.
Ha keményebb bogyókat találtál vagy vettél vágd ketté, szedd
ki a szőrős magját és mosd át 2x-3x és úgy áztasd egy estére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése