Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2020. július 25., szombat

Csirkeszárny variációk

Mai ebéd csirkeszárny variáció lesz brokkolis barna bulgúr körettel. A köret 100% nem fog tetszeni a családnak pedig nincs más..Megszoksz vagy megszöksz élet következik, nem főzök két félét többet. Rettentő méricskélő receptet most nem fogtok kapni, mert ehhez nem kell, egyből a titokra nyitok.



Csirkeszárnyat sós vízben megfőzöm, fele adagot sóval és füstölt paprikával megszórom. Sütőpapírral bélelt kis tepsibe teszem. Másik felét sózom, barna rizslisztbe forgatom és mehet ez is egy sütőpapírral bélelt cserépedénybe. Nem fedem le, csak simán 190°C-on addig sütöm amíg a paprikás csirkeszárny szép nem lesz. A rizslisztesnek nem lesz semmi színe, az úgy jó.

Közben készül a bulgúros köret.
sós vízben felteszem a brokkolival együtt főni a bulgúrt, amikor alaposan kipattogott a bulgúr leszűröm, elkeverem sörélesztőpehellyel, ha kell akkor még megsózom.

Kontakt grillben a három szeletre vágott grill sajtot meggrillezem.

Kb 25 perc alatt elkészült minden.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése