Hozzávalók:
450 g rebarbara
2 liter víz
20 g gyömbér reszelve
4 ek 4x-es erősségű édesítőszer
A rebarbara szálas héját lehúzom, de nem dobom ki, hanem kis fazékba teszem, hozzá karikázom a rebarbarát is és reszelem a gyömbért. Felöntöm vízzel, addig főzöm, amíg a rebarbara teljesen szét nem fől.
Villával a rebarbara szálat, mint egy spagettit feltekerem és kidobom. (Ez azért került bele, hogy szép színes legyen a szörp.)
A rebarbarát botmixerrel pürésítem, újra forralom, majd szűrőn átpasszírozom. A megmaradt levet visszateszem a hőre, hozzáadom az édesítőszert, újra forralom, majd üvegekbe teszem.
Tartósítószer nélküli szörp. Hűtőben egy hétig biztosan eláll, tovább még nem próbáltam.
Egész mennyiség 2 liter:
Kalória: 95 Kcal
Szénhidrát: 12 g
1 dl Rebarbara szörp:
Kalória: 5 Kcal
Szénhidrát: 0,6 g
(Közepes és lassú felszívódású ch közt van a GI-e a főzés és pürésítés miatt, ch-t 2 dl szörp fogyasztása alatt nem számolunk)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése