Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2020. július 26., vasárnap

Diétás Madártej szelet sütés nélkül

Madártej szelet a férjem nagy kedvence, elég régóta nyúz érte, csak marhára nem volt kedvem piskótát sütni, aztán rájöttem, hogy azért ezt is meglehet ám oldani sütés nélkül, ráadásul úgy, hogy diétás is legyen. Mindig mondom, hogy nem olyan nagy baj az ha valaki lusta a sütéshez, mint a raklap..sőt, legalább megszületnek az instant megoldások is.



"Tészta" hozzávalói:
200 g Gullon cukormentes keksz
0,5 dl mandulatej
Dia-wellness bourbon vaníliás édesítőszer vagy amit használsz

Krémhez:
80 g Dia-wellness főzős vaníliás pudingpor (lehet zabpudingpor vagy steviás pudingpor is)
4 dl mandulatej
*Ha más pudingot használsz 2 ek 4x-es erősségű édesítőszer, a Dia-wellnesst, akkor ez nem kell hozzá édesítőszer.
6 db lapzselatin
+
4 dl cukormentes Hulala növényi tejszínhab
1 ek 4x-es erősségű édesítőszer
1 zcs expressz zselatin fix

0,5 dl tejben kikeverem a vaníliás édesítőszert. Sütőpapírral bélelt 18x25 cm-es tepsibe teszem a kekszet, meglocsolom a vaníliás tejjel.

Felfőzöm a pudingot a maradék 4 dl tejjel, hagyom langyosra hűlni.

Habbá verem az édesítőszerrel és a zselatin fixszel a tejszínt, amíg hűl a puding beteszem a hűtőbe. Amint langyos a puding, botmixerrel átdolgozom, hogy homogén és krémes legyen, közben hozzácsorgatom a felolvasztott lapzselatint. Fele tejszínt beleforgatom. Majd ráteszem a kekszre. Én nemes egyszerűséggel mivel nem vagyok cukrász és nincsenek eszközeim, fogtam a gyerek szögmérőjét és ezzel szépen eligazítottam. :D

Ennek a tetejére tejbe áztatott keksz kerül, majd a maradék tejszínhab.

Mehet a hűtőbe 1 órára. Margóra megjegyzem nagyon kár volt alá a sütőpapír, mert nélküle sokkal könnyebb lett volna kiszednem a tepsiből.

Egész mennyiség 850 g:
Kalória: 2081 Kcal
Szénhidrát: 209 g

100 g Diétás Madártej szelet:
Kalória: 244 Kcal
Szénhidrát: 25 g

Jó étvágyat kívánok!










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése