Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2020. július 2., csütörtök

Házi tejszínes eper fagyi (fagyigép nélkül)

"Eper fagyi, eper fagyi hű, de finom.." és gép nélkül is elkészül, semmi extra dolog nem kell hozzá. Nekem személy szerint édes lett, de a fiam szerint tökéletes, úgyhogy így marad a recept.



Hozzávalók:
200 g eper
2 dl joghurt (300 g)
1 ek 4x-es erősségű édesítőszer
2 dl cukormentes habtejszín +1 ek 4x-es erősségű édesítőszer 

Az eper 2/3-át, édesítőszert a joghurttal botmixerrel eldolgozom, beleteszem a maradék darabolt epret, fagyóba teszem.
Fél óra múlva felverem az édesítőszerrel a habtejszínt és a joghurtos eperhez keverem óvatosan. 
Mehet az egész a fagyóba. Kívülről befelé haladva villával óvatosan összekeverem fél óránként. Kb 4 óra alatt elkészül.

Egész mennyiség 700 g:
Kalória: 755 Kcal
Szénhidrát: 30,5 g (gyors felszívódású ch)

*Fogyás esetén, hozzáadott cukrot nem tartalmaz. 10 dkg fagyiban 3 g ch és 75 Kcal van.

*IR diétában délután fogyasztható, akinek kell lassú felszívódású ch-val pótolva.

*Gyomorfekély, GERD, ac, ch gastrítisben csak nagyon érett eperrel készítsd.

*Vesebeteg diétában az egész napi fehérje bevitelt figyelembe véve lehet fogyasztani. Egész mennyiség Feh tartalma: 12 g

Jó étvágyat kívánok!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése