Hozzávalók száraz alapanyagok:
200 g Dia-wellness 50%- al csökkentett lisztkeverék
1 kk sütőpor
1 késhegy szódabikarbóna
1 ek sáfrányos szeklice (elhagyható)
2-3 szál levendula virág
100 g szeder
Hozzávalók nedves alapanyagok:
1 tojás
1 púpos ek joghurt (70 g)
2 ek 4x-es erősségű édesítőszer
20 ml olaj
1,5 dl tej vagy növényi tej
Külön kikeverem a száraz alapanyagokat egy tálban.
Ezután külön kikeverem a nedves alapanyagokat egy tálban (az édesítő azért van ide írva, hogy elolvadjon)
A két tál tartalmát összekeverem. 9 muffin formába kanalazom.
190°C-on sütöm 35 percig.
Fele-fele arányban tartalmaz gyors és lassú felszívódású szénhidrátot, így ez a muffin tízóraira tökéletes választás.
Amennyiben a joghurt és a tej növényi származék, mehet vacsorára. Ez utóbbi esetben 8 g ch lesz 1 db muffinban.
Egész mennyiség 9 db:
Kalória: 1114 Kcal
Szénhidrát: 90 g
1 db Levendulás szedres muffin:
Kalória: 124 Kcal
Szénhidrát: 10 g
Egész mennyiség 9 db:
Kalória: 1114 Kcal
Szénhidrát: 90 g
1 db Levendulás szedres muffin:
Kalória: 124 Kcal
Szénhidrát: 10 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése