Hozzávalók:
260 g (3 nagy szál) rebarbara
240 g ( 1 nagy darab) alma-tisztítva 160 g
50 g zabpehely
50 g zabkorpa
50 g zabkorpa
1 ek 4x-es erősségű édesítőszer
1 karika gyömbér
A rebarbarának a szálas héját lehúzom, nem dobom ki, hanem a lekarikázott rebarbarával együtt kevés vízben pár pillanat megfőzöm. Csak azért nem dobom ki a lehúzott lehúzott héját, mert a főzött vízből szörpöt készítek majd és így szép színes lesz. Ha nem készítesz szörpöt, akkor a szálakat nyugodtan dobd ki. A vízbe nem kerül semmilyen fűszer sem édesítő.
A rebarbarát kiszedem egy kis tányérra, hagyom langyosra kihűlni.
Az almát nagy lyukon lereszelem, a rebarbarát villával összenyomom, hozzáadom a reszelt gyömbért, édesítőszert. Végül elkeverem a zabpehellyel és a zabkorpával. Mehet a hűtőbe kb 1 órára, hogy a zabpehely és a zabkorpa megszívja magát.
Golyócskákat készítek. A golyócskákat bármibe forgathatod kedved szerint. Én most kókuszba forgattam.
Igazi üdítő, lágyan omló mannát kapsz.
Egész mennyiség 18 db:
Kalória: 456 Kcal
Szénhidrát: 78 g (2/3 lassú feszívódású ch-1/3 gyors ch)
1 db golyó:
Kalória:25 Kcal
Szénhidrát: 4,3 g (2/3 lassú feszívódású ch-1/3 gyors ch)
Igazi üdítő, lágyan omló mannát kapsz.
Egész mennyiség 18 db:
Kalória: 456 Kcal
Szénhidrát: 78 g (2/3 lassú feszívódású ch-1/3 gyors ch)
1 db golyó:
Kalória:25 Kcal
Szénhidrát: 4,3 g (2/3 lassú feszívódású ch-1/3 gyors ch)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése