Kifogyott a nyám-nyámunk, boltba meg épp nem mehettem le, meg egyébként is voltam már heti bevásárláson, de a gyerek csak molyol a házban és kutatja az összes kifogyott vésztartalék helyét.. Na jól van asszem mégis itt az ideje valami finom édesség készítésének, ami nem süti, mert ahhoz meg nekem nincs kedvem hozzáfogni, csak tényleg olyan szenvedek a karanténtól és benyomnék valamit kategória.. Aztán eszembe jutott, hogy az egyik receptgyűjtő oldalon ezer éve bementettem egy klassz gyümölcsös receptet, hogy majd én azt átírom diétásra, mondván nem kell a sok cukor a gyereknek, úgyhogy most végre össze is dobtam pillanatok alatt...Margóra jegyzem meg, ebből háromszor ennyit kellett volna készítenem.
Hozzávalók:
3 dl narancslé (nálam Solevita pasztőrözött 100%-os gyümölcslé)
4 púpos ek Dia-Wellness szénhidrát csökkentett főzős pudingpor (100 g)
pár csepp citrom lé
20 g teavaj
forgatáshoz porrá őrölt eritrit
A narancslét a pudingporral folyamatos keverés mellett felfőzöm. Ebben a pudingborban már adagolva van az édesítőszer, így külön nem tettem hozzá pluszban.
Amikor a zselé elkezd sűrűsödni és a színe is változik, leveszem a hőről, hozzáadok 20 g teavajat. Sütőpapír csíkkal kibélelt tálakba öntöm, hagyom így kihűlni, amikor már langyos mehet a hűtőbe.
Ha teljesen kihűlt a sütőpapír segítségével kiszedem a tálakból, tetszőleges formára vágom, por eritritbe forgatom. Az eritrit azért nagyon jó választás hozzá, mert szárít, és hűs ízhatást ad a gyümölcs zselének.
Egész mennyiség:
Kalória: 550 Kcal
Szénhidrát: 88 g (gyors felszívódású ch)
Kicsit rémisztő a 88 g ch és jöhet a kérdés, ugyan ez mitől csökkentett? Attól, hogy kb 5 ek plusz hozzáadott kristálycukor helyett 0 g ch édesítővel készül, így az egész mennyiség 213 g ch helyett csak 88 g lett, szerintem erre gyerekeknél is figyelni kell még akkor is ha a gyerek nem hajlamos a hízásra.
Magamról
Magamról
Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.
Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.
Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.
Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !
Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése