Cukkini palacsintának vagy más néven cukkini lepcsánkának imádni való a sokoldalúsága, fogyasztható magában csak úgy, mert miért ne, de készíthetsz belőle kínáló gyors szendvicset, mártogatós lepcsánkát vagy ahogy Én is tettem zsemle nélküli hamburgert.
Hozzávalók 2 cukkini hamburgerhez:
220 g cukkini (1 db)
60 g zeller ( 1 ujjnyi vastag szelet)
csipet só
2 tojás
60 g teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
metélőhagyma
2 ek olivaolaj vagy kókuszolaj
Hamburger töltelékhez:
Gyakorlatilag bármi amit szeretnél, nálam a következő..
Grillezett csirkemell
fordos saláta
uborka, paprika
mustár (kechup: kivéve emésztőrendszeri gyulladásban)
A hamburger alaphoz a cukkinit nagy lyukon reszelem, sózom és hagyom állni.
Ezután alaposan kinyomkodom, hozzáreszelem szintén nagy lyukon a zellert. Hozzáütök 2 db tojást, sózom, aprítok hozzá egy csukott maréknyi metélőhagymát. Elkeverem alaposan, majd hozzámérem a lisztet.
Serpenyőt felhevítem, beleöntöm a 2 ek olajat, kisütöm a négy részre osztott lepcsánkát.
4 db Lepcsánka magában:
Kalória:441 Kcal
Szénhidrát: 40 g (lassú felszívódású ch)
2 db komplett cukkini lepcsánkás hamburger 100 g grill csirkemellel számolva:
Kalória: 668 Kcal
Szénhidrát: 41 g (lassú felszívódású ch)
Magamról
Magamról
Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.
Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.
Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.
Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !
Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése