Tegnap már erősen nyomott a front, így szokásosnál is jobban elkapott a nincs kedvem főzni szindróma, persze enni kell és spórolás miatt csak ritkán rendelünk ételt, így a végén mégiscsak főztem .. mivel a legtöbbször két felé kell főznöm ezért most magamnak egy egytálételt szavaztam ami kevés munkával jár.
Hozzávalók 1 lakató nagy adaghoz:
200 g csirkemell
1 maréknyi újhagyma zöldje (ha bírja a gyomrod mehet bele rendes hagyma is)
nagy csipet só
1 tk olivaolaj (vagy kókuszolaj)
2 db babérlevél
köménymag
75 g pritamin paprika
1 csapott ek édesnemes fűszerpaprika
3 púpos ek Szafi gluténmentes zabtöret (65 g)
2 dl víz
Olivaolajon a kockázott csirkemellet lepirítom, sózom, hozzáadom a hagyma zöld szárát aprítva és a kockázott pritaminpaprikát. Tovább pirítom, majd mehetnek hozzá a fűszerek, babérlevél, köménymag és végül az édesnemes fűszerpaprika.
Az egészet lepirítom, hozzáadom a zabtöretet, felöntöm 2 dl vízzel, fedő alatt sűrűn átkeverve addig főzöm takarék hőn, amíg be nem sűrűsödik.
Ezután félre húzom és hagyom, hogy fedő alatt a zabtöret szépen kipattogjon.
Egész mennyiség:
Kalória:301 Kcal
Szénhidrát: 45 g (hosszú felszívódású ch)
Magamról
Magamról
Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.
Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.
Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.
Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !
Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése