Hozzávalók:
250 g Dia-Wellness 50%-al csökkentett ch tartalmú liszt
1-1 ek fehér és fekete szezám mag
1 tk lenmag
( a magvak összesen 25 g-ot nyomtak)
1 csapott tk só
1/3 kk sütőpor
2 dl víz
A lisztet a sóval és a sütőporral elkeverem. A tésztát alaposan eldolgozom minden hozzávalóval. Igen vékonyra nyújtom, amennyire csak tudom, villával megszurkálom. Forró zsiradékmentes serpenyőben, folyamatosan forgatva kisütöm. A másik és könnyebb variáció, hogy nem serpenyőben, hanem sütőben, hőlég keverésen 160 °C-on ropogósra szárítom.
Mindkét esetben a lényeg, hogy jó száraz és ropogós legyen, ezért jó, ha 1-2 mm-re nyújtod a tésztát.
Ha nem éri nedvesség nagyon sokáig elállna, de időt erre nem tudok konkrétan írni, mert annyira kapós, hogy sütés közben elszokott kopni bármennyit is készítek.
Egész mennyiség 28 db 520 g:
Kalória:883 Kcal
Szénhidrát: 100 g
100 g Házi magvas pászka (4-5 db):
Kalória: 177 Kcal
Szénhidrát: 20 g (lassú felszívódású ch)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése