Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2020. március 22., vasárnap

Mandulás puding kompóttal

Hétköznapra való sütés nélküli édességre egy nagyon tuti tipp, aminek készítésébe nagyobb gyerekek is beszállhatnak.



Hozzávalók:
120 g Dia-wellness vaníliás főzős puding (lehet más puding is a neki megfelelő mennyiségű tejjel)
3,5 dl tej
50 g szeletelt mandula

Alma kompóthoz:
2 db alma
szegfűszeg
1 ujjnyi gyömbér
1 ek 4x-es erősségű édesítőszer 
víz

A pudingot a mandulával felfőzöm, ehhez a pudinghoz nem kell édesítőszer, már bele van adagolva. Vizezett szilikon formákba öntöm, hűtőbe teszem.

A kompóthoz az almát kockázom, gyömbérrel, szegfűszeggel, fahéjjal és 1 citrom karikával készre főzöm. Amíg hűl a puding a kompót is langyosra hűl. A kompótot nem tettem hűtőbe, hogy ne legyen a gyereknek túl sok a hideg.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése