Még nem késő hozzáfogni egy igazi, finom, agalékmentes pörköltkrém főzéshez.
Piacon még bőven lehez kapni paprikát és paradicsomot bár minden héten feljebb megy az ára, de ha van a kertben az legjobb.
Piacon még bőven lehez kapni paprikát és paradicsomot bár minden héten feljebb megy az ára, de ha van a kertben az legjobb.
2 kg kápia paprika
1 kg húsos paradicsom, nem léparadicsom
3 nagy fej vöröshagyma
1 nagy fej zeller, pucolva 35 dkg volt
3 db zellerszár csak a leveles része
1 ek őrölt kömény
1 ek őrölt feketebors
1 ek őrölt babérlevél
1 púpos ek só
Csak a legvégén 4 ek édes füszerpaprika
1 kg húsos paradicsom, nem léparadicsom
3 nagy fej vöröshagyma
1 nagy fej zeller, pucolva 35 dkg volt
3 db zellerszár csak a leveles része
1 ek őrölt kömény
1 ek őrölt feketebors
1 ek őrölt babérlevél
1 púpos ek só
Csak a legvégén 4 ek édes füszerpaprika
5 l-es fazékba kockázok minden hozzávalót, beleteszem a fűszereket is a tört füszerpaprika kivérelével. Nem fér bele egyszerre, de ahogy fő úgy esik össze az egész és szépen rá lehet tenni a maradékot.
Kb egy óra alatt összepuhult, innentől vagy kevergeted főzőlapon amíg kb 3,5 l-re összefő vagy beteszed a sütőbe (én ezt tettem) és néha átkevergeted.
Amikor kb 3,5 l-nél tartasz add hozzá a nemes törtpaprikát, kevergesd kicsit fent főzőlapon nehogy leégjen és lassan kész is lesz az egész.
Amikor kb 3,5 l-nél tartasz add hozzá a nemes törtpaprikát, kevergesd kicsit fent főzőlapon nehogy leégjen és lassan kész is lesz az egész.
Főzéssel csirátlanított kb 3dl-es kis üvegekbe tettem, tetejére olajat öntöttem, hogy elzárjam a levegőtől+ a tető szorosan és kész.
Nekem nyolc üveggel lett, egy most van marhapörkölt próbán, de a férjem azt mondta szuper az idén is.
Nekem nyolc üveggel lett, egy most van marhapörkölt próbán, de a férjem azt mondta szuper az idén is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése