Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2019. november 1., péntek

Rozmaringos házi májkrém

Mit szólnátok egy szuper egészséges, könnyen és gyorsan elkészíthető fűszeres házi májkrémhez? Nekünk annyira bejött, hogy két nap alatt felfaltuk, na jó bevallom Én a végén már csak lazán kiskanállal túrtam befelé, annyira szeretem.


Hozzávalók:
500 g csirkemáj
pár szál friss rozmaring
2 db babérlevél

bors
100 g tejföl
2 gerezd fokhagyma
1 ek házi kacsazsír

A májat rozmaringgal, babérral, borssal, kacszsírral fedő alatt megsütöm. A máj ahogy sül el kezd majd durrogni, Én úgy szoktam kivédeni a forró fröcsögést, hogy a fedőt pajzsként tartom a serpenyő előtt, de nem rég hallottam kolléganőmtől, hogy meg kell szurkálni a májat és akkor nem fog durrogni, úgyhogy legközelebb kipróbálom ezt a módszert is. Addig kell sütni és időnként átkeverni, amíg rendesen meg nem sül. Persze ha még ennél is kevesebb macerát akarsz magadnak és épp forró a sütőd, akkor tedd be az egészet egy jénaiban a sütőbe.

A végén, hozzáadom a zúzott fokit. 
Kiszedem belőle a babérlevelet, rozmaringot, aminek le fog potyogni a levele, ezért azokat is amennyire láttam leszedegettem. Sózom, borsozom, tejföllel turmixolom.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése