Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2019. november 23., szombat

Egyszerű wokos csirke. 🥢

Ma csak egy egyszerű wokos csirkére vágytam, amihez persze nincs wok serpenyőm, innentől kezdve nem is biztos nevezhetjük wokos csirkének és még nem is meséltem tovább, mert persze mindenféle csing-csung zöldségem sincs, honnan is lenne? 😉.. A végén ahogy készült azon gondolkodtam, hogy a kínaiak biztos hasukat fogva nevetnének ha ezt látnák, de az én kicsi konyhámból ma ennyire tellett, és a végén mégiscsak felfalósra sikeredett.

Hozzávalók, na most figyelj 🤣

➡️4 db nyeles csirke comb (filézett, lehet a felső része is, nekem ez volt)
➡️Csipet Só
➡️2 gerezd fokhagyma aprítva
➡️Ugyan ennyi mennyiségű gyömbér reszelve
➡️3 ek szójaszósz
➡️1 ek kacsazsír (lehet oliva olaj vagy kukorica olaj is, azok bírják a nagyon magas hőt)
➡️Ja és mirelit wok zöldség keverék

A csirke húst darabolom, 1 ek kacsa zsíron legmagasabb hőn lesütöm, amikor szépen pirul, picit sózom, de nem nagyon. Hozzáteszem a fokit és a gyömbért, lesütöm, ráöntöm a szójaszószt. Tovább pirítom, majd az egészet kiszedem egy tányérba.
Helyére a mirelit zöldség kerül, addig sütöm, amíg láthatóan szárazabb, sült állagot kezd felvenni. Ekkor hozzáadom a húst. Az egészet sütöm, amíg a serpenyő alján el nem kezd lesütni.. Na ez a legjobb rész, ezt szépen fel kell keverni fakanállal és addig sütni, amíg igazi nem lesz. 🤣 Bocsi nem tudom másként írni csak ilyen vidéki mamásan, látni fogod, vagy marhára megéhezel az illatoktól és abbahagyod.
😋😋😋🥢

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése