Ma csak egy egyszerű wokos csirkére vágytam, amihez persze nincs wok serpenyőm, innentől kezdve nem is biztos nevezhetjük wokos csirkének és még nem is meséltem tovább, mert persze mindenféle csing-csung zöldségem sincs, honnan is lenne? 😉.. A végén ahogy készült azon gondolkodtam, hogy a kínaiak biztos hasukat fogva nevetnének ha ezt látnák, de az én kicsi konyhámból ma ennyire tellett, és a végén mégiscsak felfalósra sikeredett.
Hozzávalók, na most figyelj 🤣
➡️4 db nyeles csirke comb (filézett, lehet a felső része is, nekem ez volt)
➡️Csipet Só
➡️2 gerezd fokhagyma aprítva
➡️Ugyan ennyi mennyiségű gyömbér reszelve
➡️3 ek szójaszósz
➡️1 ek kacsazsír (lehet oliva olaj vagy kukorica olaj is, azok bírják a nagyon magas hőt)
➡️Ja és mirelit wok zöldség keverék
➡️4 db nyeles csirke comb (filézett, lehet a felső része is, nekem ez volt)
➡️Csipet Só
➡️2 gerezd fokhagyma aprítva
➡️Ugyan ennyi mennyiségű gyömbér reszelve
➡️3 ek szójaszósz
➡️1 ek kacsazsír (lehet oliva olaj vagy kukorica olaj is, azok bírják a nagyon magas hőt)
➡️Ja és mirelit wok zöldség keverék
A csirke húst darabolom, 1 ek kacsa zsíron legmagasabb hőn lesütöm, amikor szépen pirul, picit sózom, de nem nagyon. Hozzáteszem a fokit és a gyömbért, lesütöm, ráöntöm a szójaszószt. Tovább pirítom, majd az egészet kiszedem egy tányérba.
Helyére a mirelit zöldség kerül, addig sütöm, amíg láthatóan szárazabb, sült állagot kezd felvenni. Ekkor hozzáadom a húst. Az egészet sütöm, amíg a serpenyő alján el nem kezd lesütni.. Na ez a legjobb rész, ezt szépen fel kell keverni fakanállal és addig sütni, amíg igazi nem lesz. 🤣 Bocsi nem tudom másként írni csak ilyen vidéki mamásan, látni fogod, vagy marhára megéhezel az illatoktól és abbahagyod.
😋😋😋🥢
😋😋😋🥢
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése