Pitetészta hozzávalói:
300 g teljes kiőrlésű liszt
200 g sima tönkölyliszt
1/2 citrom reszelt héja
1/2 zcs sütőpor
1 kis doboz tejföl
1 tojás
1 kicsi teavaj (100g)
1 dl tej
4 ek 4x-erősségű cukorhelyettesítő
A pitetésztához a lisztet elkeverem a citrom reszelt héjával, sütőporral. Eldolgozom az összes többi hozzávalóval, hagyom pihenni amíg a töltelékkel bíbelődök.
Töltelékhez:
800 g alma pucolva
3 ek 4x-erősségű cukorhelyettesítő
2 tk fahéj
3 púpos ek Dia-wellness vaníliás főzős pudingpor
Az almát reszelem, édesítőszerrel, fahéjjal leszórom és hagyom állni. Amikor levet eresztett jól kinyomkodom, hozzáadom a pudingport, alaposan elkeverem.
A tészta 2/3 át a piteformába nyomkodom, 15 percig sütöm 190°C-on hőlégen. Kiveszem, beleteszem az almás tölteléket. A maradék tésztával tetszés szerint díszítem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése