Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2019. november 3., vasárnap

Pudingos almás pite

Gyerekem kedvence következik, mondjuk azért én is rendesen rászabadultam, ha már egyszer ennyit dolgoztam vele..naa, muszáj volt, hát nem igaz?!

Pitetészta hozzávalói:
300 g teljes kiőrlésű liszt
200 g sima tönkölyliszt
1/2 citrom reszelt héja
1/2 zcs sütőpor
1 kis doboz tejföl
1 tojás
1 kicsi teavaj (100g)
1 dl tej
4 ek 4x-erősségű cukorhelyettesítő

A pitetésztához a lisztet elkeverem a citrom reszelt héjával, sütőporral. Eldolgozom az összes többi hozzávalóval, hagyom pihenni amíg a töltelékkel bíbelődök.

Töltelékhez:
800 g alma pucolva
3 ek 4x-erősségű cukorhelyettesítő
2 tk fahéj
3 púpos ek Dia-wellness vaníliás főzős pudingpor

Az almát reszelem, édesítőszerrel, fahéjjal leszórom és hagyom állni. Amikor levet eresztett jól kinyomkodom, hozzáadom a pudingport, alaposan elkeverem.

A tészta 2/3 át a piteformába nyomkodom, 15 percig sütöm 190°C-on hőlégen. Kiveszem, beleteszem az almás tölteléket. A maradék tésztával tetszés szerint díszítem.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése