Hozzávalók:
500 g Dia-wellness 50%-al szénhidrát csökkentett lisztkeverék
3 ek 4x-es erősségű cukorhelyettesítő
1 zcs por élesztő
1 tojás +1 tojás sárgája
1 tk frissen reszelt gyömbér
2 narancs reszelt héja
1 citrom reszelt héja
3 dl tej
60 ml olaj
50 g étcsoki csepp (elhagyható)
Az élesztőt langyos tejben 1 kk cukorral felfuttatom.
A csokicseppen kívül minden hozzávalót egy tálba teszek. A hozzávalók szoba hőmérsékletűek legyenek, a tojás és liszt is.
Hozzáöntöm a felfuttatott tejet.
Alaposan kidagasztom. 50°C-os sütőben (vagy meleg konyhában) duplájára kelesztem.
Egy szilikonlapra szórom a csokicseppet ráteszem a tésztát, óvatosan beledolgozom a csokit a tésztába. Szilikonos kis muffin formába tépkedem. Amíg a sütő előmelegszik a tészta pihen és kel a formában is.
A sütőt 190°C-ra állítom, alsó-felső sütésen 30 percet sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése