Nem kimondottan vasárnapi nasi következik, iskolára vagy hétvégi programozásra viszont szuperséges...igen, tudom kicsit elkapott a dagasztási hév, ígérem egy darabig nem hozok kelt kalács receptet, csak simán megeszem :D
Tészta hozzávalói:
250 g fehér tönköly liszt
250 g zabpehely darálva
1 zcs instant élesztő
60 ml olaj
4 dl tej
Töltelékhez:
1 dl házi pizzakrém (Lehet természetesen bolti is, ha nincs házid)
3 szelet húsos szalámi
100 g trappista sajt
tojás kenéshez
friss bazsalikom
Tészta hozzávalóiból szokásos módon alaposan kidagasztott kelt tésztát készítek. Eleinte csirizes állaga lesz, amíg a zab meg nem szívja magát és a glutén ki nem szabadul, de szépen össze fog állni. Ha kézzel dagasztod, addig csináld, amíg a tészta fényes nem lesz és a tálról teljesen össze nem szedi magát. Ha géppel készíted, akkor könnyebb dolgod lesz, 15 perc dagasztás elég lesz.
Ezután duplájára kelesztem a tésztát. Vékony téglalapra nyújtom.
Vékonyan megkenem pizzakrémmel, nem kell vastagon, mert különben kifolyik sütés közben.
Meghalmozom minden jóval: reszelt sajttal, szalámival és főleg aprított bazsalikommal.
Ráhajtom az egyik felét, tetszőleges kockákra vágom, lekenem tojással. Szezám magokkal vagy csak simán sajttal megszórom.
Sütőpapírral bélelt tepsiben 190°C-on 20-25 percet sütöm.
Magamról
Magamról
Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.
Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.
Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.
Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !
Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése