Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2019. október 13., vasárnap

Spirulinás chia puding

Szemet gyönyörködtető és rendkívül egészséges, természetes immunerősítő spirulinát kevertem ma bele uzsonnámba. Vadító színe ellenére, nincs semmilyen zöld, föld, iszap vagy bármi hasonló íze, teljesen semleges, épp ezért Én vaníliásra ízesítettem, de bármilyen ízre lehet készíteni.



Hozzávalók:
2 ek chia mag
1 ek Dia-wellness vaníliás főzős puding 
3,5 dl zsírszegény tej
Zöld spirulina por
Ha édesebben szeretnéd, pluszban, ízlés szerint Dia-wellness cukorhelyettesítő.

A pudingport, chiamagot felfőzöm a tejjel, mivel a DW puding eleve édesített, már nem teszek hozzá édesítőszert (ha nagyon-nagyon édes szájú vagy, akkor nyugodtan turbózd ízlés szerint)

Langyosra hűtöm a pudingot és csak akkor adagolom hozzá az 1 kk spirulinát. Így egy kicsit nehezebb eldolgozni, de megéri bíbelődni, mert minden csodálatos beltartalma megmarad. Ezután mehet a hűtőbe.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése