Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2019. október 13., vasárnap

Kínai sült tészta (vegán)

Kínai éttermek egyik legkedveltebb étele a pirított vagy sült tészta, készíthető hússal vagy vegán csak sima zöldséges változatban, Én tegnap ez utóbbira szavaztam.



Hozzávalók:
1 db nagyobb sárgarépa
1 db kicsi vöröshagyma fele
50 g Dia-wellness szénhidrátcsökkentett száraz tészta
1 üveg kínai zöldség 
3-4 ek szójaszósz
olaj

2 nagy gerezd fokhagyma
2 karika friss gyömbér
Fekete szezámmag

A tésztát sós vízben al'dentére főzöm, csepegtetem.

A sárgarépát tetszőleges csíkokra vágom, Én előbb felkarikáztam, majd úgy vágtam belőle csíkokat, de igazából teljesen mindegy, a lényeg, hogy ne legyen túl vastag. Ez fogja az étel roppanósságát megadni és a gyomrot elfoglalni egy kis tartósabb munkával.

2-3 ek olajon a kockázott vöröshagymát a répával lepirítom, (Én aprított gyömbért is tettem hozzá csak az immunerősítő hatása miatt, ez akár el is hagyható )hozzáadom az átmosott és alaposan lecsepegtetett kínai zöldségkeveréket, aprított fokhagymákat. Tovább sütőm az egészet, sózom, öntök hozzá szójaszószt, pár percig kevergetem majd hozzáadom a tésztát is. Még kb 5 perc kevergetés legmagasabb hőfokon és kész az ebéd.

Fekete szezámmaggal még a végén megturbóztam.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése