Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2019. október 15., kedd

Gyömbérrel sült harcsa

Már megint nem volt időm főzni című rovatom következik, nálam ilyenkor jön elő a halacska meg a hűtő maradék rejtek kincse.


Hozzávalók:
500 g afrikai harcsa filé
1 nagyobb cékla
2 sárgarépa

halfűszer keverék
citrom
pár karika friss gyömbér
oliva olaj spré

A harcsát filézve vettem, sózom, fűszerezem, meglocsolom citrommal, oliva sprével lefújom. Hagyom pácolódni kb 30 percet.

A céklát és a sárgarépát tetszőlegesen felaprítom, szintén megsózom.

Olivával kifújt forró serpenyőben fedő alatt szeletelt gyömbérrel megsütöm a halat. Amikor megsült kiszedem egy tálba, helyére teszem a zöldségeket, amiket szintén oliva sprével lefújtam. Öntök alá alig 0,5 dl vizet, lehet inkább kevesebbet. Legmagasabb hőn fedő alatt addig sütöm, amíg teljesen elpárolog a víz alóla...és még ezen túl is, amíg finom sült illata nem lesz.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése