Hozzávalók 15 gombóchoz:
1 tojás
1 kis doboz túró (250 g)
csipet só
1 ek (60 g) joghurt
3 ek zabkorpa
36 g zöldfűszer lehet kevesebb és több is, kinek hogy ízlik (petrezselyem és zeller levél)
Feltét:
100 g fetasajt
1 kis pohár joghurt +só+1 gerez foki
A zöldfűszereket alaposan átmosom, főleg a zeller levél szokott koszosabb, porosabb lenni, ezután aprítógépben durvára aprítom.
Minden hozzávalót elkeverek, a zabkorpa miatt hagyom állni legalább 30 percet. Mivel túró függő a gombóc állaga, ezért, ha 15 perc után nem érzed elég formázhatónak a masszát, tegyél hozzá még 1 ek zabkorpát, hagyd újra állni, biztosan jól lesz.
Szokásos módon kifőzöm a gombócokat. Sós joghurttal és fetasajttal tálalom. A fokhagyma az öntetből elhagyható, ha nem szeretnéd.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése