Hozzávalók:
250 g darált hús
100 g zeller
1 marék szárított vargánya
1/2 db vastag húsú paprika (nálam zöld)
zeller levél
őrölt bors
csipet őrölt kömény
1 gerezd fokhagyma
1 tk édes nemes fűszerpaprika
só
1 tojás
2 kis pohár (300 g) natúr joghurt vagy tejföl
só, bors
1 tk édesnemes fűszerpaprika
Nagyra reszelem a zellert és a darált húshoz teszem, hozzáadom az aprított zeller levelet, őrölt borsot, sót, reszelt fokhagymát, édesnemes fűszerpaprikát, csipet őrölt köményt és a tojást. Az egészet alaposan eldolgozom, tetszés szerinti hosszúkás henger alakúra formázom. Egy kis cserépedénybe teszem.
A vargányát leáztatom, egyenletesen elosztom a fasírtok között. A paprikát kis kockákra vágom, szintén minden fasírt közé teszek belőle.
Végül kikeverem a joghurtot a sóval, borssal és az édesnemes paprikával, leöntöm a húst és 210°C-on készre sütöm.
Rizzsel töltött szőlőlevéllel tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése