Szóval az úgy volt, hogy nagy lelkesen megsütöttem gyerekemnek a muffinokat, hogy másnap viszi a suliba, de kiderült ma szombat van :D , úgyhogy íme a süti amit nem kellett dugdosnom. Szabad volt a rablás, pedig direkt úgy csináltam, hogy tuti másnap is puha maradjon.
Hozzávalók 9 db-hoz:
150 g zabpehely darálva
50 g szemes mák
1 kis doboz joghurt (150 g)
50 g túró
1 tojás
1 tk sütőpor
2 tk cukorhelyettesítő
2 ek olaj
1 dl tej
125 g áfonya
A zabpelyhet finomra, liszt szerűre darálom, hozzáadom az édesítőszert, cukorhelyettesítőt, szemes mákot és alaposan elkeverem.
A joghurtot, túrót, tojást, olajat és tejet szintén jól eldolgozom, hozzáadom az áfonya 2/3-át a maradék pedig majd a tetejére megy dísznek.
A két részt (száraz és nedves) villával szépen kikavarom. Muffin formákba töltöm, megszórom a tetejét mindenek maradék áfonyával.
180°C-on sütöm 40 percet.
A trükk amitől másnap is puha marad a zabos muffin az, hogy joghurtot és kevés túrót is kell a tésztába keverni.
1 db Áfonyás mákos muffin:
Kalória: 179 Kcal
Fehére:7 g
Zsír: 9 g
Szénhidrát: 13 g
Magamról
Magamról
Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.
Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.
Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.
Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !
Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése