Hozzávalók 2 adaghoz:
40 dkg csirke comb filé
2 nagy marék hántolt köles (60 g)
petrezselyem zöld
mediterrán fűszerkeverék, de használhatsz más fajtát is
oliva olaj
2 dl tej (pácoláshoz)
só
Salátához:
1 saláta cukkini (180 g)
1 gerezd fokhagyma
só
1 kis pohár joghurt (150g)
kapor, petrezselyme zöld
Először a salátát készítem el, hogy klaaszul összeérjenek az ízek:
A cukkinit nagyra reszelem, hozzáreszelek egy fokhagymát, sózom, aprítok hozzá petrezselyemzöldet, kaprot, végül egy kis pohár joghurttal elkeverem.
A köleskásához a csirkecombokat sós tejben pácolom egy órát, de lehet előző este bepácolni, hűtőben jól el van másnap a főzésig. Egy serpenyőbe oliva olajat spriccelek, felforrósítom és beleteszem a fűszersóval megszórt combokat..most nem vágtam fel őket kockára, mert nem volt kedvem, de ha szeretnéd nyugodtan kockázd fel. Lepirítom mindkét oldalát. Fedő alatt párolom, amikor sok levet eresztett, hozzáadom az aprított petrezselymet és a hántolt kölest, újra lefedem időnként megkeverve készre főzöm. Ha elfőne alóla a víz mielőtt kipattogna a köles, akkor 0,5 dl-vel pótold.
Egy adag köleskása salátával:
Kalória: 397 Kcal
Fehérje: 45 g
Zsír: 11 g
Szénhidrát: 23 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése