Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2019. augusztus 8., csütörtök

Fahéjas korpás keksz

Tegnap kérésre megszületett a sós zabkeksz kistestvére: édes fahéjas korpás keksz, az édes szájú diétázók örömére.


Hozzávalók:
200 g zabhely darálva
100 g zabkorpa
2 tk fahéj
3 ek Dia-Wellness cukorhelyettesítő
1 tojás
50 g teavaj
1,5 dl víz

Először a lisztet, korpát, sütőport, édesítőszert és fahéjat dolgozom el egymással, eztán hozzáadom a  tojást, vizet, olvasztott vajat és alaposan eldolgozom az egészet, egy ragacsos masszát kell kapni. Ezt a masszát pihentetem 3-4 percig, majd gyúrható gombóccá gömbölygetem. Nagyon vékony keksz vastagságúra nyújtom, a legegyszerűbb két szilikonlap vagy két sütőpapír közt nyújtani. 25 részre osztom és sütőpapírral bélelt tepsiben sütöm.

15 perc 190°C-on, ezután hőlégen tovább 190°C-on még 15 percet.

1 db korpás keksz:
Kalória: 59 Kcal
Fehérje: 2,5 g
Zsír: 2,6 g
Szénhidrát: 6,5 g






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése