Nagyon-nagyon szeretem a halat a pisztrángot különösen. Könnyen emészthető, edzés szempontjából ezért kifejezetten jó. Nincs benne Y szálka a halhús könnyen egyben egyben lejön a vázról és telis-tele van zsírban oldódó vitaminokkal um. A, D, de van benne B12 és Omega-3 is. Szóval imádom a halat...
2 nagy darab szivárványos pisztráng
3 újjnyi torma
1 dl lakatózmentes tejföl
nagy csipet himalaya só+ a hal sózásához
nagyobb csokornyi (ízlés szerint) snídling
citrom
A halat megmosom, kívül belül lecitromozom és alaposan besózom. Kikeverem a tejfölt a citrommal, sóval, reszelt tormával és az aprított snídlinggel. Beletöltöm a halak belsejébe olajjal kikent jénaiban 220-230 C°-on pirosra sütöm. Tökmagos salátával tálaltam. Recept itt: https://slimgastro.blogspot.hu/2018/03/tokmagos-galambbegy-salata.html
2 db pisztráng saláta nélkül: 1419 Kcal / 9g Ch
2 db pisztráng salátával:1653 Kcal / 23,7g Ch
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése