Valahogy, ha nálunk saláta jön szóba, akkor az első ami beugrik a paradicsom, paprika, uborka, pedig ott van az isteni és gyomortelítő jégsaláta, szívsaláta, madársaláta vagy galambbegy, bébispenót, rukkola..stb. Eleinte hozzá sem nyúltak a fiúk, mert tényleg nem szoktuk meg ezt a témát, de én már annyira untam a paradicsom/ubi/paprika kombót, hogy rá se tudtam nézni. Olyankor elővettem a céklát vagy a savanyúságokat, persze annak is neki estek, mint a sáskák..aztán egyszer csak megtört a jég megkóstolták a többi salátát is amit eszek..nagy vesztemre, mert még mindig nics farmom ahol eleget tudnék termelni hármunknak.
50g galambbegy saláta
100g sárgarépa
100g paradicsom
1 nagy marék sótlan tökmag (10g)
1-2 ek tökmagolaj
2 csipet himalaya só
A zöldségeket megmosom, répát gyufa vékonyra vágom, paradicsomot cikkezem. Ősszekeverem őket sózom, rászórom a tökmagot plussz meglocsolom tökmagolajjal, mert ilyenkot télen igen csak kell a D-vitamin pótlás.
Egész mennyidég: 234 Kcal / 14,7g Ch
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése