Bukta tészta:
20 dkg Szafi free expressz lisztkeverék kelesztés nélküli tésztákhoz megvehető itt
5 dkg Szafi reform csökkentett szénhidrát tartalmú kenyér és péksütemény liszt megvehető itt
1 ek szafi reform négyszeres erősségű édesítőszer megvehető itt
5 dkg lágy vénusz margarin
1-1 kk sütőpor és szódabikarbóna
2 dl laktózmentes tej
1 tojás
Töltelékhez:
25 dkg laktózmentes túró
2 tojás sárgája
1 ek édesítőszer
1 nagy marék kókusz chipsz
Kenéshez
tojás sárgája+ 1 ek tej
Tészta hozzávalóit jól összegyúrom, eleinte nagyon lágy lesz, de szépen összefog állni pár perc alatt.
Nyolc egyenlő részre osztom, téglalapokat nyújtok belőle. A tölteléket nyolc részre osztom (1-1 ek) és a buktába halmozom. Kevésnek fog tűnni a töltelék, de a tojásfehérjétől megnő majd a térfogata.
Lekenem őket a tejes tojássárgájával, megszórom kókusz chipsszel, kivajazott jénaiban 30 percig sütöm 180°C-on alsó-felső sütésen, ezután még 15 percig 160°C-on.
Egész mennyiség: 1710 Kcal / 125,5g Ch
1 db: 213Kcal / 15,6g Ch
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése