Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2017. október 23., hétfő

Húslepény

1439 Kcal (4 adag) / 80,1 Ch

1 adag 20 Ch / 359 Kcal

Húskeverékhez:
40 dkg darált pulykamell
10 dkg jelölten gluténmentes zabpehely
1 tojás
2 dkg petrezselyemzöld
3 dkg snidling
fehérbors

Feltéthez:
¼ lilahagyma (3dkg)
3 dkg házi sonka (csak a piros húsa)
5 dkg vastag húsú piros paprika
4 tojás
3 dkg laktózmentes sajt



Húskeverék hozzávalóit alaposan összekeverni, egy 30x20 cm-es jénai aljába sütőpapírt teszek és a hús pépet egyenletesen rányomkodom. 

Erre teszem az apróra vágott paprikát, lilahagymát és a kb 2 mm-re vágott sonkát. Ráütök adagonként 4 tojást, mehet a sütőbe 45 percre. Szépen meg fog dagadni a zabtól, amikor már piros rászórom a sajtot még 5 perc és kész.

Igazából bármivel ehető, még magában is nagyon finom.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése