1073 Kcal / 68,2 Ch
Roppancshoz:
30 dkg csirkecomb
2 gerezd fokhagyma
natúr vegeta
só
friss petrezselyemzöld aprítva
5 dkg jelölten gluténmentes zabpehely
1 tojás
1 ek Szénhidrát csökkentő lisztkeverék vagy étkezési keményítő
Salátához:
20 dkg csicsóka
2 dl laktózmentes tejföl
só
1 tk 20%os ecet
1 tk mustár
1 nagy lilahagyma
Salátával kezdek, mert hűlnie kell. Elkészíthető előző nap is úgy a legfinomabb, mert minél többet áll annál jobban összeérnek az ízek. A csicsókát meghámozom vékonyan, leszeletelem és felteszem főni. A többi hozzávalót elkeverem, beleteszem a szeletelt lilahagymát. Amikor puha a csicsóka még melegen beleteszem, óvatosan összeforgatom és hagyom kihűlni.
A húst körömnyi apróra vágom, hozzádarabolom a fokhagymát, hozzáadom a maradék hozzávalókat. Egy teflon serpenyőbe 3-4 ek olajat teszek és ráhalmozom a húst, kicsit lenyomkodom. Fedő alatt közepesnél magasabb hőfokon sütöm. Túl alacsony hőfok mellett darabokra fog esni a hús, amikor jó kis kérget kapott a hús, fordítok amíg a másik fele is kérget kap, ezután még párszor fordítani kell, hogy belül is biztosan megsüljön. Kívül ropogós belül puha lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése