Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2017. október 23., hétfő

Fullos csirkemell

886 Kcal / 30,9 Ch

Hozzávalók:
25 dkg csirkemell
1 dl laktózmentes tejföl v. joghurtkrémsajt
8 dkg laktózmentes sajt
½ lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
5 dkg pulykamell sonka
25 dkg karfiol
natúr vegeta
1 ek jelölten gluténmentes zabpehelyliszt


Rózsákra szedett karfiolt vegetás sós vízben addig főzöm amíg a kés könnyedén bele nem megy a torzsa részébe, alig félig főtt állapot legyen.
Csirkemelleket vékonyra szeletelem mintha rántani akarnám, nem klopfolom ki. Sütőzacskót kettévágok, egy darabot jénai aljába teszem, rárakom a mindkét oldalon vegetázott és sózott húsokat. 1 ek zabpehelylisztet szűrőbe teszek és meghintem vele minden hús tetejét, így a feltét jobban ráköt majd a húsra.
A tejfölt kikeverem pici vegetával és sóval, hozzáadom a nagyon apróra vágott lilahagymát, apróra vágott fokhagymát, és az apróra vágott pulykamell sonkát valamint 4 dkg reszelt sajtot. Mindent elkeverek és a húsokra kenem. Ráteszem a karfiolrózsákat, beteszem a sütőbe fedő nélkül 200°C-on 20-25 percig sütöm alsó-felső sütésen. Amikor szépen átpuhult és megpirult ráteszem a karfiolokra a maradék sajtot kicsit megolvasztom és kész.

Én ecetes paprikával tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése