Hozzávalók:
25 dkg csirkemell
1 dl laktózmentes tejföl v. joghurtkrémsajt
8 dkg laktózmentes sajt
½ lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
5 dkg pulykamell sonka
25 dkg karfiol
natúr vegeta
só
1 ek jelölten gluténmentes zabpehelyliszt
Rózsákra szedett karfiolt vegetás sós vízben addig főzöm amíg a kés könnyedén bele nem megy a torzsa részébe, alig félig főtt állapot legyen.
Csirkemelleket vékonyra szeletelem mintha rántani akarnám, nem klopfolom ki. Sütőzacskót kettévágok, egy darabot jénai aljába teszem, rárakom a mindkét oldalon vegetázott és sózott húsokat. 1 ek zabpehelylisztet szűrőbe teszek és meghintem vele minden hús tetejét, így a feltét jobban ráköt majd a húsra.
A tejfölt kikeverem pici vegetával és sóval, hozzáadom a nagyon apróra vágott lilahagymát, apróra vágott fokhagymát, és az apróra vágott pulykamell sonkát valamint 4 dkg reszelt sajtot. Mindent elkeverek és a húsokra kenem. Ráteszem a karfiolrózsákat, beteszem a sütőbe fedő nélkül 200°C-on 20-25 percig sütöm alsó-felső sütésen. Amikor szépen átpuhult és megpirult ráteszem a karfiolokra a maradék sajtot kicsit megolvasztom és kész.
Én ecetes paprikával tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése