Egész mennyiség: 1500 Kcal / 101,8 Ch
Hozzávalók:
60 dkg csirkecomb (nekem szárnycomb volt itthon)
10 dkg zeller
1 nagy tv paprika
2 dl laktózmentes tejföl
50 dkg apró szemű csiperke
natúr vegeta, só
1 vöröshagyma
1 babérlevél
1 tk oliva olaj
Egy serpenyőbe olajat teszek, ráaprítom a vöröshagymát, ráteszem a sajtreszelőn lereszelt zellergumót és a nagy lyukon reszelt tv paprikát. Egyben pici sóval lepárolom, amikor már kezd levet engedni és a hagyma is üvegesedik, rárakom a mosott tisztított csirkecombokat és a tejfölt. Fedő alatt hagyom kicsit párolni, majd felöntöm 2,5 dl vízzel, szórok rá natúr vegetát és egy babérlevelet újra lefedem. Közben a gombákat megpucolom és ráteszem az egytálra. Addig főzöm, amíg a hús félig el nem készül, ezután már fedő nélkül hagyom, hogy visszasűrűsödjön. Nem kell liszt a sűrítéshez, mert a zeller elvégzi dolgát.
Köretnek én cukkinis quinoát készítettem:
100 ml mosott quinoa
200 ml víz
pici vegeta
kb 20 percig főztem, de addig biztosan amíg kipattogott, kevertem hozzá 5 dkg reszelt cukkinit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése