1195 Kcal / 90,5 Ch
10 dkg cukkini
10 dkg tv paprika
4 db össz.40 dkg filézett csirkecomb ( lehet mell is, nekem az sajna nem volt itthon)
1 ek zabkorpa
2 tojás
rozmaring
szerecsendió
só
3 dkg laktózmentes sajt
3 ek zabpehely
30 dkg répa
1 ek 20%-os ecet
édesítő
Csirkecombokat kifilézem vagy eleve filézve veszem, de csirkemellel még jobb. Sózom mindkét oldalát, jénait lefújom olajsprével. Összekeverem a két tojást a zabkorpával, a lereszelt cukkinivel és a reszelt tv paprikával (mindkettőt nagy lukon)mehet bele pici só. Ezt a tölteléket négy felé osztom és a combok szélére halmozom. Ráhajtom a combot vagy feltekerem, mint egy töltött káposztát, ha hajtom, akkor kicsit ki fog jönni belőle sütés közben a tojás, ez sem gond, mert simán ki kell a húsi mellé szedni, nagyon finom. A husikat a jénaiba teszem tetejét megszórom morzsolt rozmaringgal és szerecsendióval. A szerecsendióval vigyázni kell, mert könnyen túl sok lehet. Mehet a sütőbe 200°C-ra alsó-felső sütésre 25’-re. Amikor már jó puha- ezt késsel lehet ellenőrizni -teszek rá reszelt sajtot a sajt tetejére zabot, visszateszem a sütőbe pirulni még kb 10’-re, amíg aranybarna nem lesz.
Répa saláta:
30 dkg répa szeletelve
1 ek ecet
1 tk só
1 tk édesítőszer
Tálalás előtt lecsepegtetem a sült hús szaftjával meglocsolva tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése