Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2017. október 23., hétfő

Borzas csirke

1195 Kcal / 90,5 Ch

10 dkg cukkini
10 dkg tv paprika
4 db össz.40 dkg filézett csirkecomb ( lehet mell is, nekem az sajna nem volt itthon)
1 ek zabkorpa
2 tojás
rozmaring
szerecsendió
3 dkg laktózmentes sajt
3 ek  zabpehely
30 dkg répa
1 ek 20%-os ecet
édesítő



Csirkecombokat kifilézem vagy eleve filézve veszem, de csirkemellel még jobb. Sózom mindkét oldalát, jénait lefújom olajsprével. Összekeverem a két tojást a zabkorpával, a lereszelt cukkinivel és a reszelt tv paprikával (mindkettőt nagy lukon)mehet bele pici só. Ezt a tölteléket négy felé osztom és a combok szélére halmozom. Ráhajtom a combot vagy feltekerem, mint egy töltött káposztát, ha hajtom, akkor kicsit ki fog jönni belőle sütés közben a tojás, ez sem gond, mert simán ki kell a húsi mellé szedni, nagyon finom. A husikat a jénaiba teszem tetejét megszórom morzsolt rozmaringgal és szerecsendióval. A szerecsendióval vigyázni kell, mert könnyen túl sok lehet. Mehet a sütőbe 200°C-ra alsó-felső sütésre 25’-re. Amikor már jó puha- ezt késsel lehet ellenőrizni -teszek rá reszelt sajtot a sajt tetejére zabot, visszateszem a sütőbe pirulni még kb 10’-re, amíg aranybarna nem lesz.

Répa saláta:
30 dkg répa szeletelve
1 ek ecet
1 tk só
1 tk édesítőszer


Tálalás előtt lecsepegtetem a sült hús szaftjával meglocsolva tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése