Tegnapi nagyon gyors leveskénk a diétás fluta mellé. Viszonylag ritkán készül gombából krémleves, na nem azért, mert így nem szeretjük, sőt, hanem mert sokkal jobban szeretjük sütve, vagy töltve. Most valahogy a hűtő fiókban felejtődött egész hétvégéig, úgyhogy kis töprengés után úgy döntöttem bedobálom pár zöldséggel egy fazékba és lerendezem a szénáját rövid soron. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de Én egyszerűen nem tudok kevés krémlevest készíteni, mindig olyan sok lesz belőle alig győzzük megenni, a végén már délután ezt iszom pohárból.
Hozzávalók:
1 kg csiperke
1 db nagyobb sárgarépa
1 db petrezselyem
1 ujjnyi vastag zeller karika
1 db nagyobb újhagyma
sózott házi vegeta vagy leves kocka
2 dl tejszín (lehet növényi tejszín is)
A koncepció nagyon egyszerű, mindent feldarabolok úgy ahogy épp kedvem tartja, megy bele a fazékba, felöntöm vízzel ami ellepi még kb 2 ujj magasan és ott felejtem a bánatba.
Aztán rájövök, hogy valami fől a konyhába, összeturmixolom, felöntöm 2 dl tejszínnel. Főzöm még egy kicsit kevergetve, de kb ennyi. Én a krémlevest egyszerűen csak sós pudingnak hívom :D mert melegen pont olyan az állaga, csak nem édes hanem sós..bár ha jobban belegondolok ez sokkal jobban laktat.
Levesbetétnek a család füstölt, sütött bacont kapott, és került még bele szárított vargánya is. Ez a levesbe csak azért nem került, mert nem tudtam kinyitni az üveget és senki nem volt itthon aki segítsen.
IR esetén a pürésítés miatt ez gyors ch lesz, csak délután fogyasztható, illetve délben a megfelelő mennyiségű lassú ch mellé.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése