Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2021. február 7., vasárnap

Gomba krémleves

Tegnapi nagyon gyors leveskénk a diétás fluta mellé. Viszonylag ritkán készül gombából krémleves, na nem azért, mert így nem szeretjük, sőt, hanem mert sokkal jobban szeretjük sütve, vagy töltve. Most valahogy a hűtő fiókban felejtődött egész hétvégéig, úgyhogy kis töprengés után úgy döntöttem bedobálom pár zöldséggel egy fazékba és lerendezem a szénáját rövid soron. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de Én egyszerűen nem tudok kevés krémlevest készíteni, mindig olyan sok lesz belőle alig győzzük megenni, a végén már délután ezt iszom pohárból.



Hozzávalók:
1 kg csiperke
1 db nagyobb sárgarépa
1 db petrezselyem
1 ujjnyi vastag zeller karika
1 db nagyobb újhagyma
sózott házi vegeta vagy leves kocka
2 dl tejszín (lehet növényi tejszín is)

A koncepció nagyon egyszerű, mindent feldarabolok úgy ahogy épp kedvem tartja, megy bele a fazékba, felöntöm vízzel ami ellepi még kb 2 ujj magasan és ott felejtem a bánatba. 
Aztán rájövök, hogy valami fől a konyhába, összeturmixolom, felöntöm 2 dl tejszínnel. Főzöm még egy kicsit kevergetve, de kb ennyi. Én a krémlevest egyszerűen csak sós pudingnak hívom :D mert melegen pont olyan az állaga, csak nem édes hanem sós..bár ha jobban belegondolok ez sokkal jobban laktat.

Levesbetétnek a család füstölt, sütött bacont kapott, és került még bele szárított vargánya is. Ez a levesbe csak azért nem került, mert nem tudtam kinyitni az üveget és senki nem volt itthon aki segítsen.

IR esetén a pürésítés miatt ez gyors ch lesz, csak délután fogyasztható, illetve délben a megfelelő mennyiségű lassú ch mellé.

                                                Jó étvágyat kívánok!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése