Hozzávalók 2 adaghoz:
290 g alma (tisztítva 170 g)
1 tk fahéj
40 g zabpehely
40 g mogyoró
1 tk vaj (12 g)
120 g túró
1 nagy ek joghurt (70 g)
4x-es erősségű édesítőszer
Az almát pici kockára vágom, 1 tk édesítőszerrel, fahéjjal megforgatom, lepárolom fedő alatt.
A zabpelyhet a mogyoróval, édesítőszerrel aprítógépbe teszem darabosra zúzom. Hozzáadom a szobahőmérsékletű teavajat, újra dolgozom.
A túrót kikeverem joghurttal, édesítőszerrel.
Ezután csak tetszés szerint rétegezem.
1 pohár Almás pite pohárkrém:
Szénhidrát: 26 g
Kalória: 357 Kcal
*IR, PCOS: Mivel túlnyomó részben gyors szénhidrátot tartalmaz ezért uzsonnára fogyasszátok a megfelelő ch mennyiséggel.
*Gastritis, GERD, gyomorfekély esetén latózmentes joghurttal az emésztőrendszer kímélése miatt. A pohárkrémben lévő alma és zabpehely különösen jó hatással van a gyomorra.
Tyűűűhaaaa, ezt meg kell csinálnom. Köszi a receptet!!
VálaszTörlés