Elég csak 20 perc sütés és máris finom, illatos, zöldpesztós kiflik illatoznak a reggeli asztalon. Ha este formázod és a hűtőbe teszed, reggel csak a tedd be a hideg sütőbe, tekerd fel a hőfokot, mire mindenki felébred a kiflik is kisülnek.
Kifli hozzávalói 4 db-hoz:
200 g Dia-Wellness 50-es liszt
20 ml olaj
1,5 dl cukormentes mandulatej
csipet só
1/2 zcs instant élesztő
Pesztóhoz:
1 marék bármilyen zöldfűszer (snídling, petrezselyemzöld, kakukkfű)
50 g teavaj
A kifli hozzávalóiból kelt tésztát készítek, nem kell nagyon dagasztani elég ha összeáll a tészta. Meleg helyen hagyom 2x-re kelni, közben már melegítem a sütőt, mert ha a konyha elég meleg, akkor gyors lesz a kelés. Télen ha hideg a konyha, akkor mehet tészta az 50°C-os sütőbe kelni.
Vajat mikróban felolvasztom, egy magas falú turmix edénybe darabolom a zöld mixet, leöntöm az olvasztott vajjal és botmixerrel alaposan szálmentesre dolgozom. Lehet úgyis, hogy hideg vajhoz kevered az apróra vágott zöldeket, így könnyebb a tésztát feltekerni.
Amikor a tészta duplájára kelt, vékonyra nyújtom. Megkenem a zöld pesztóval, négy felé vágom , majd kiflire tekerem, mehet a sütőbe 190°C-ra 20 percre. Kisülve lekenem langyos vízzel, rácson konyharuhával letakarva hagyom kihűlni.
Egész mennyiség 390 g:
Kalória: 1098 Kcal
Szénhidrát: 40 g
100 g Zöldpesztós diétás kifli:
Kalória: 281 Kcal
Szénhidrát: 10 g
1 db, ha pontosan 4 felé osztod a tésztát:
Kalória: 275 Kcal
Szénhidrát: 10 g
*IR, PCOS diéta: Mivel a Dia-Wellness lisztnek igen magad a rost tartalma 19,8 g /100 g, tehát magasabb, mint a sima tk liszteknek plussz vajas pesztóval van megkenve, ezért lassú felszívódású szénhidrátként fog működni. Napszakra megfelelően kiszámolt szénhidrát mennyiségnek megfelelően reggelire és vacsorára önmagában, szalámival, túróval tökéletes. Tízóraira és uzsonnára pedig joghurttal.
*Gastritis, GERD, gyomorfekély esetén: a zöldpesztóba ne tegyünk sima újhagyma zöldet.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése