Hozzávalók:
500 g daráthús
1/4 vöröshagyma
1 csapott tk só
petrezselyemzöld
1 gerezd fokhagyma
1 db S-es tojás
chilipor, feketebors (Csak ha nincs gond a gyomroddal, nálam a fél adagba került a férjemnek, az enyémből kimaradt)
A fenti összetevőket alaposan eldolgozom, kicsike golyókat készítek belőle, majd tapadásmentes serpenyőben, fedő alatt megsütöm. Időnként hirtelen mozdulattal megrázom a serpenyőt. Mire a kukorica kisül a golyó sütés biztosan elkészül.
Egyéb hozzávalók:
1 doboz főtt vörösbab (250 g)
1 cső főtt kukorica (leszemezve 100 g)
1 db bocskorpaprika (240 g)
só
2 szál zsenge lilahagyma
Kiszedem a fasírtgolyókat, helyére teszem a a babot, szeletelt hagymát, morzsolt kukoricát és apróra kockázott bocskor paprikát, sózom. Alacsony hőmérsékleten párlom, amíg a paprika puha nem lesz.
Húsgolyókat visszateszem és kész.
Egész mennyiség 1 nagy serpenyő 910 g:
Kalória: 1148 Kcal
Szénhidrát: 64 g
100 g Mexikói fasírt golyó:
Kalória: 126 Kcal
Szénhidrát: 7 g
*IR, PCOS diétában 1/3 gyors szénhidrátot 2/3 lassú felszívódású szénhidrátot tartalmaz. Ebédre és vacsorára mennyiséget kiszámolva tökéletes akár önmagában is.
*Gastritis, GERD, gyomorfekély diétában: a chilipaprika és bors nélkül, ha egyszerre készül a családdaléval, először a fűszermentes golyókat formázd, azután fűszerezd a maradék fasírt alapot és formázd a családi adagot is. Sütni külön edényben kell őket, mert a babos zöldségköret átveszi a chili ízét a családéból, de szerencsére nem nagy macera az elkészítés.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése