Hozzávalók 2 adaghoz:
100 g hántolt köles
pár db brokkoli rózsa (nálam 106 g)
1 gerezd fokhagyma
tengeri só
1 db sárgarépa (66 g)
fűszeres oliva spré
sajt (54 g) ha lehet parmezán
-Kölest felöntöm vízzel sózom, pattogásig főzöm, amikor megfőtt leszűröm. Nem szoktam pontos vízmennyiséget mérni vagy arányokat nézni, mert lusta vagyok hozzá és mert egyébként is le fogom szűrni.
Én most Szafi hántolt kölest vettem, nem a válogatás miatt, hanem mert ez volt a legolcsóbb. A Szafi köles egy kicsit más, mint a többi, sokkal sárgább és erősebb az íze is, ezért én ezt a fajtát mindig 3 vízből forralom, hogy a vad illata és íze elmenjen. Vízben felforralom, szűröm, forralom, szűröm ezt háromszor. Ezután a negyedik vízben tengeri sóval megfőzöm, nem mérek ki hozzá pontosan vizet csak felöntöm, amikor kipattogott leszűröm. Más kölesnél nincs ennyi macera, csak simán lehet főzni és szűrni.
-A sárgarépát igen kicsikére vágom, a brokkoli rózsákat egészben hagyom és együtt a kétféle zöldséget sós vízben megfőzöm. Amikor megfőtt lecsepegtetem a brokkolit darabolom.
-A kis fazekat kifújok fűszeres olaj sprével, lepirítom rajta az aprított fokhagymát, hozzáadom a főtt zöldségeket, majd a főtt kölest, sózom és végül mehet hozzá a sajt.
1 adag Brokkolis köles rizotto:
Kalória: 328 Kcal
Fehérje: 17 g
Zsír: 9,3 g
Szénhidrát: 38 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése