Nyári hőségben, főleg ha még dolgozok is hétköznap biztos nincs süti sütés, inkább maradunk a gyors, de nagyon finom megoldásoknál. Most egy hamis grízes pohárkrém készült alaposan megbolondítva nyári gyümölcsökkel.
Hozzávalók:
5 dl cukormentes mandulatej
1 ek 4x-es erősségű édesítőszer
100 g zabkorpa (7 ek)
vanília rúd vagy vaníliás édesítőszer
Bármilyen gyümölcs (nálam 18 db málna, 1,5 db sárgabarack, 1,5 db szilva)
A zabkorát elkeverem az édesítőszerekkel, a mandulatejet felforrósítom mikróban, nem kell felforralni, de jó forró legyen, leöntöm vele a zabkorpát és hagyom állni kb 10 percet. Megbolondítom vegyes gyümölccsel.
Egész mennyiség 3 adag:
Kalória: 446 Kcal
Szénhidrát: 66 g
1 pohár Vaníliás gríz pohárkrém:
Kalória: 149 Kcal
Szénhidrát: 22 g
*IR, PCOS diéta: 2/3 lassú felszívódású szénhidrát 1/3 gyors felszívódású szénhidrát. Tízóraira és uzsonnára is kiváló választás. Reggelire és vacsorára a gyümölcs miatt ne fogyaszd.
*Gastritis, GERD, gyomorfekély esetén minden gyümölcs jó érett legyen. Fellángolt, akut szakaszban a sárgabarack és a szilva hanyagolandó, helyette inkább jó érett málna menjen.
Jó étvágyat kívánok!
Magamról
Magamról
Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.
Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.
Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.
Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !
Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése