Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2020. július 30., csütörtök

Füstölt sajttal töltött grill csirkemell

Egyre jobban szeretem a kontakt grillem, főleg így melegben és két rohanás közt, azt hiszem kezdem elkapni a fonalat, mert most egy olyan pácolást találtam ki a csirkemellnek, amit száz, hogy még az oroszok sem, pedig ők már mindent IS feltaláltak a gasztronómiában..Annyit elárulok előre, hogy ha szereted a koviubit, akkor ezt a receptet egyenesen imádni fogod, üdítően nyári ízvilág.


Hozzávalók:
500 g GMO mentes csirkemell
20-20 g füstölt trappista
pár szelet póréhagyma
petrezselyemzöld
nagy csipet só
Maradék kovászos uborka leve

A két fél szelet csirkemellet zsebesre vágom, majd legalább egy órára kovászos uborka levébe teszem pácolódni. Kiveszem a pácból, besózom kívül, belül.
Zsebeket megtöltöm sajttal, póréhagymával és petrezselyem zölddel.

Kontakt grillben nem egész 2 percet sütöm. A tetejét nem nyomom rá nagyon csak éppen egy picit, nem akarom, hogy kiszáradjon.

Egész mennyiség 2 adag:
Kalória: 716 Kcal
Szénhidrát: 0 g

1 adag Füstölt sajttal töltött grill csirkemell:
Kalória: 358 Kcal
Szénhidrát: 0 g

Jó étvágyat kívánok!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése