Ha a nyaralásnak nem is, de a gombás ételeknek legalább kedvez az idei esős maradj otthon, jó sok terem belőlük az idén már nyáron is. Én a sárga rókagomba levest készítettem tegnap vacsorára most melegen ettük, pedig egy hete még hűtőhidegen nyomattam. Húst most sem tettem bele, de természetesen simán mehet, ha szeretnéd.
180 g sárga rókagomba
1 db póréhagyma
1 db répa
1 szelet zeller
2-3 szelet tv paprika
petrezselyem zöld
babérlevél
szárított vagy ha van a kertedben inkább friss tárkony
só
1 dl főzőtejszín, vagy kókusztejszín
leves betétnek barna bulgúr
Minden fent leírt hozzávalót aprítok, egy tapadásmentes fazékban sóval elkezdem összepárolni, úgy, hogy a tárkony egy része kerül bele, a tejszín pedig még vár a sorára.
Felöntöm vízzel, hozzáadom a tárkony felét, megfőzöm, majd hozzákeverem óvatosan a maradék tárkonnyal elkevert tejszínt, újra forralom. ezután vagy lehűtöm és hidegen eszem, vagy akár azonnal melegen.
Levesbetétnek Én barna bulgúrt főztem ki külön sós vízben, azért nem a levesben, hogy ne vigye el a színét és ne egye meg a levét... főleg ne előlem :D Szitán átöblítettem, majd kanalanként annyit tettem a levesbe, hogy közepes sűrű levest kapjak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése