Hozzávalók:
100 g csirkemell
1 nagy bocskor paprika (170 g)
250 g csiperke
1 db sárgarépa (110 g)
bazsalikom
2 ek olivaolaj
só
A csirkemellet enyhén sózom, sütőpapírra fektetem.
Az olajat kikeverem aprított bazsalikommal, sóval, majd a zöldségeket alaposan elkeverem ezzel a páccal, végül az egészet ráhalmozom a húsra. A sütőpapír lelógó szélével betakarom.
Mehet a sütőbe 200°C-ra.
Egész mennyiség:
Kalória: 359 Kcal
Szénhidrát: 22 g
*IR diéta: nálam ez vacsora lett, a lassú felszívódású zöldségeknek hála. Ezt kipótoltam még egy kicsike szelet tk bucival, bár lehet a 22 g ch is elég lett volna.
*Gyomorfekély, GERD, ac.ch gastritisben, mivel fűszermentes és igen kevés zsiradékot tartalmaz, ezért optimális ebédre is és vacsorára is valamilyen savszívó körettel: bulgur, hajdina, vagy egy napos száraz kenyérrel kiegészítve.
*Vesebeteg diétában az egész napi fehérje bevitelt figyelembe kell venni. Ennek az adagnak a össz Feh. tartalma viszonylag csekély: 34 g.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése