Hozzávalók:
100 g csirkemell
270 g kaliforniai paprika (1 egész és 1 fél)
95 g sárgarépa (1 db) vékony csíkokra vágva
50 g petrezselyem (2 kicsi db)csíkokra vágva
150 g savanyú uborka
1 dl főző tejszín
1 marék petrezselyem zöld és kapor
1 ek oliva olaj vagy kókuszolaj
Csirkemellet csíkókra vágom, oliva olajon lepirítom. Hozzáadom az összes csíkokra vágott zöldséget és a fele aprított zöldfűszert (petrezselyem, kapor), sózom. Pirítom, majd fedő alatt víz hozzáadása nélkül párolom. A húsnak nem kell sok idő, addig párold amíg szerinted a zöldségek jók lesznek, elsősorban répa, petrezselyem. Én szeretem ha harsog, mert legalább rágok és az agyam is felfogja, hogy eszek.
Amikor minden jó, mehet a maradék zöldfűszerrel kikevert tejszín. Sűrűre rotyogtatom és gyakorlatilag el is készül az egész max fél óra alatt.
Egész mennyiség:
Kalória: 574
Szénhidrát: 24 g
*Fogyasztó szakban szerintem egy tökéletes vacsora és ebéd.
*IR, PCOS diétában ebédre is és vacsorára is tök jó, csak ki kell egészíteni tk tésztával, hogy meg legyen a mennyiség. Ebéd esetén 40 g száraz tk tésztát lehet hozzá kifőzni.
*Gyomorfekély, GERD, ac, ch gastritisben egyéni érzékenység alapján fogyasztható. Fellángolt időszakban az uborkát biztosan el kell hagyni, és így is tökéletes.
*Vesebeteg diétában viszonylag alacsony Feh-tartalommal rendelkezik. Egész mennyiségben 29 g. Napi fehérje mennyiséget figyelembe kell venni.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése