Gyors nyári gyümölcsös kevertpitére mindig számíthatok, ha valami finomságra vágyunk vagy csak egyáltalán megunom a sósat. Majdnem minden hétköznap egyszer bevetésre kerül valamilyen formában, most a rengeteg ribizli maradékát dolgoztam be pitébe, tettem hozzá túrót is, így még laktatóbbra sikerült, olyan igazi kényeztető, frissítően citrusos mégis édes uzsonna.
Hozzávalók:
200 g zabpehely
1 csapott ek utifű magliszt
1/2 cs sütőpor
100 g túró
3 tojás
0,5 dl olaj
1 dl tej
1 ek citrom leve és reszelt héja
2 ek 4x-es erősségű édesítőszer
1 tk gyömbér reszelve
A száraz alapanyagokat összekeverem egy tálban.
Külön tálba villával vagy botmixerrel alaposan elkeverem a nedves alapanyagokat.
A két készt összekeverem és hozzáadom a ribizlit.
28*20 cm sütőpapírral kibélelt tepsibe sütöm 190°C-on 45 percet. Amikor megsült kinyitom résre a sütőajtót és várok egy kicsit így nem esik össze.
Egész mennyiség:
Kalória: 1745 Kcal
Szénhidrát: 140 g
*IR diéta, PCOS: fele-fele arányban tartalmaz gyors és lassú felszívódású szénhidrátot, így délután uzsonnára fogyasztható.
Fogyás esetén délelőtt vagy kora délután ajánlott, este már nem.
*Gyomorfekély, GERD, ac, ch gastrítisben a ribizlit savassága miatt fellángolt időszakban mellőzni kell, helyette mehet fahéjban hempergetett alma vagy körte.
*Vesebeteg diétában figyelembe kell venni, hogy fehérjedús a desszert Az egész mennyiség feh. tartalma: 76 g
Jó étvágyat kívánok!
Magamról
Magamról
Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.
Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.
Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.
Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !
Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése