Hozzávalók 1 adaghoz:
100 g csirkemell
50 g mozzarella
30 g tk magbas buci
1 marék olajbogyó (8 szem)
125 g picike paradicsom
só
Tzatzikihez:
1/2 db cukkini 150 g (vagy uborka, nekem ez utóbbi nem volt itthon)
1/2 dob joghurt 75 g
só
kapor
Csirkemellet enyhén sózom.
A húsra teszem az olajbogyót, paradicsomot, tépkedett tk bucit, majd az egészet befedem szeletelt mozzarellával.
Sütőben 200°C-on készre sütöm.
Közben készítem a tzatzikit. A cukkinit nagy lyukon reszelem, lesózom, kicsit hagyom állni és kinyomkodom. Lehet cukkini helyett uborkával is készíteni, ahogy az igazi tzatzikit. Kikeverem a joghurtot sóval, aprított kaporral, hozzáteszem a kinyomkodott cukkinit és kész.
Egész mennyiség:
Kalória: 477 Kcal
Szénhidrát: 29 g
Egész mennyiség tk buci nélkül 306 Kcal és 14 g ch.
*2/3 lassú felszívódású 1/3 gyors felszívódású ch-ot tartalmaz IR vacsorára ideális.
*Gyomorfekély, GERD, ac./ch gastritisben egyéni érzékenység alapján, ha nincs probléma a mini paradicsom húsától, akkor így egyben mehet, ha gondot okoz még ez is, akkor a paradicsom helyett inkább kápia vagy bocskor paprika menjen rá. A mini paradicsom belsejét ki kell szedni kis kanállal, csak a húsa maradjon meg. Személyes tapasztalat, hogy aktív fellángolt betegség alatt a mini paradicsom húsa is irritál, Én ezt már csak akkor kezdtem bevezetni, amikor már a fekély begyógyult és persze nem napi szinten. Ezért jó ebben a receptben a tk zsemle a hús tetejére. A joghurt tejtermék legyen, ha IR vagy pluszban akkor is, az emésztőrendszer kímélése miatt.
*Vesebeteg diétában az egész napi Feh mennyiséget figyelembe kell venni. Ennek az egy vacsorának a Feh. tartalma 42 g.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése